Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mi casa es tu casa

önskar jag fick bli en oberoende excentriker
bo i ett stort hus fyllt av böcker och kärlek
ett hus beläget vid ett varmt hav
ett hav där jag badar varje morgon innan frukost
en frukost som intas på en taverna
där alla känner mitt namn

sedan går jag hem
är min egen herre

bjuder min chilenske besökare på en italiensk öl
den avnjuts kall på den vidsträckta verandan
den som vetter mot stranden
och medan min fru fyndar på torsdagsmarknaden
komponerar kamrat chilenare ännu en sång

till middag äter vi vongole med spanskt torrt rött
vi diskuterar världen
den som alltjämt existerar där ute
bortom stearinljusens gemenskap
den som vi endast ämnar besöka
blott då vi själva behagar

timmar senare när solen för länge sedan gått ned
kramar vi om varandra
önskar

buenas noches

 

 

 




Fri vers av Isla Estrecho
Läst 680 gånger
Publicerad 2006-10-23 00:06



Bookmark and Share


  Anders P VIP
Låter absolut underbart. Snöfri norrländsk december är hopplöst i jämförelse.
2006-12-05

  sol
sen...eh - du glömde en liten petitess
finns en ca trettiosjuochetthalftårig livshungrig väninna borta i ludvika som också vill dricka öl sådär fint på morronkvisten..
(kan du lägga till de)
då ä hon nöjd!

allvar

mmm - en text att vila i - finnas i -
tack.

du fångade det man behöver i novemberplaskan.
2006-11-11

    ej medlem längre
Originellt och vackert, tack!
2006-10-29

  Hubbishelena
Vackert..berörande! Gillar slutet, det liksom ger texten en extra mening. Det känns också som att jag läste mycket mer än bara den här lilla texten..som jag läst en roman ungefär..hm..fattar du hur jag menar? ;)
2006-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Isla Estrecho
Isla Estrecho