Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Verklighetsflykt

Lämna barnen
Skynda till bussen
Stress stress
Rätta till kappan, fixa håret, putsa bort fläcken från stövelspetsen
Nu kommer jag komma för sent igen
Stress stress
klump i magen
Åh nej, nu börjar det regna också

Plötsligt blir jag bara så trött
orkeslös
Vad håller jag på med?

Jag saktar ner stegen
stannar sedan helt
och vänder upp ansiktet mot himlen
sluter mina ögonen och låter regnet strila ner för ögonlocken
rinna längs kinderna
över läpparna
ner för halsen
känner hur mascaran flyter ut och bildar svarta fläckar under ögonen
och bara för en liten stund
känner jag mig ovanligt levande
jag är mig själv rätt igenom
så som ingen ser mig annars
så som jag är bakom den stela och perfekta masken

Jag drar in doften av jord, förmultnande löv
doften av höst
sträcker ut händerna och låter regndropparna bilda små pölar i handflatorna

Ljudet av en bil väcker mig och tar mig tillbaka till verkligheten
Jag torkar av ansiktet med en servett
målar på ny mascara
stramar upp håret
slätar till kappan
och skakar av mig vattendropparna
sätter på mig min mask igen
och springer till bussen
Stress stress





Fri vers av AnnelieH
Läst 364 gånger
Publicerad 2006-10-24 08:09



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
En kort sekunds frid, i en stressig vardag vi lever i bakom
skyddande mask. Så vackert mjukt den berör, innan man slängs tillbaka till den stressiga magklumpade verkligheten igen.

vacker spegling.
2006-10-24

    Glöd
Man kan se det framför sig som en filmsekvens liksom
Och det är så bra sekunderna utan masken... riktigt bra skrivet!
2006-10-24
  > Nästa text
< Föregående

AnnelieH

Mina favoriter
Se hur du kör
Rosa kanin