Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min dotter

Trippande små steg i mörkret
en tunn röst som viskar -Är du vaken, mamma?
Du kryper ner brevid mig och jag omsluter din varma lilla kropp
Ett litet leende leker i mungipan då mina läppar nuddar din kind
och du suckar belåtet i sömnen när jag viskar att jag älskar dig

Din lilla hand i min när vi går på promenad
du tycker om att hålla mig i handen brukar du säga
En gång sa du att du önskade att jag var lika liten som du
-Varför då? undrade jag
-Därför att det skulle vara mycket lättare att kramas då, man skulle slippa sträcka på sig så mycket, svarade du
Du har alltid roliga funderingar och svar på tal

När du sitter i soffan med din lillebror som är lite ledsen för att pappa än en gång måste jobba över, och jag ser hur du lägger armen om hans axlar, tar hans hand i din och viskar uppmuntrande att pappa kommer hem snart
då tror jag att mitt hjärta ska svämma över av all kärlek,
stolthet och ömhet

Du är en envis liten tjej och gudarna ska veta att du har ett hiskeligt humör ibland
Det har du fått från mig
Jag ser så mycket av mig själv i dig
kanske är det därför vi smågnabbas så mycket
och därför vi alltid blir sams så fort igen?

Du är en fantastisk flicka, en helt underbar liten varelse
Jag har fått privilegiet att få vara din mamma och jag lovar att göra så gott jag kan för att uppfostra dig till att bli en lika fantastisk ung kvinna

Jag älskar dig, min lilla tjej!






Fri vers av AnnelieH
Läst 424 gånger
Publicerad 2006-10-20 21:04



Bookmark and Share


    Glöd
JAg tycker det är så vackert och jag hoppas mina barn kommer bli som sina kusiner en vacker dag.
Bra skrivet!
2006-10-22
  > Nästa text
< Föregående

AnnelieH

Mina favoriter
Se hur du kör
Rosa kanin