Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försök för skojs skull som är tillägnad Thilda..


Rosa kanin

Hon sa \"arbeta med dina texter\"
gör det du aldrig gjort förrut
Ta den rosa kaninen
Arbeta igenom den
varje rosa liten tråd som håller stoppningen inne
Smutsen på foten
efter ett barns utelekar.

Beskriv hur plastögonen så tomma
kan få liv när de blänker i solen
Doften av barn som sitter i den nötta gammelrosa pälsen
avtryck av kärlek hos ett barns bästa vän
Kärlek som visar sig på många sätt
ett öra som snart förlorar kraften att hålla sig kvar
trådstumpar som sticker ut
En halv nos

Men inte bryr sig ett barn
om inte allt är symmetriskt
Om ena tassen saknar stoppning
detta är en vän som inte överger sig
som finns där vid din kudde på natten
i din ryggsäck om dagen

En liten rosa kanin
som saknar tre morrhår
En rosa vän
som älskar dig villkorslöst
en vän som aldrig sviker



/M




Fri vers av Glöd
Läst 486 gånger
Publicerad 2006-10-17 16:03



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Denna text, bär på en oerhört stark visdom.
Den förtjänar att bli läst ett par gånger.
Svårt att ge förklaring till varför den fastnade så hårt...
men sitter där, det gör den.
2006-10-24

    AnnelieH
Jag tycker att den här är så vacker! Fint språk och underbar beskrivning, precis som Vicarious skriver. Men jag skulle nog inte ha med den allra sista raden: "Det finns många ord om det". Den sticker ut lite.
2006-10-24

    Nebula
Wow... Vilken underbar beskrivning av vänskap! "Men inte bryr sig ett barn om inte allt är symmetriskt" Kanske man inte ska vara så perfektionistisk när man ser på människor heller?
Tycker verkligen om den här! Kan läsas om och om igen :D
2006-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Glöd