Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som tonåring i förorten

I gäng hänger vi om kvällarna, killar och tjejer i blandade färger
Vi misstänker allt och alla är ute efter oss
Plankar i spärren
Springer på spåren
Klottrar i tunnlar
Flyr från polisen
Jagas med kniv

Vi blir kära och dumpade
Skrattande sitter vi med benen dinglande från höghustaken
I trivsam tystnad trängs vi i soffan framför skräckfilmer.
Kämpar i skolan
Röker lagom coolt
Färgar håret
Försöker passa in

Tar med häxblandningar till majbrasan
Vinglar på berget och vaknar med blåmärken
Spelar basket i betongen
Cyklar runt i värmen
Håller koll efter snuten

Vi är nyblivna tonåringar och livet leker
Cypress Hill och Fugees i lurarna
Livet är så lätt när man ser bak men jobbigt just då

Vem kunde tro
att alla vi vandaler
Idag sitter på jobb, har familj och har det bra
Vi var tonåringar.. i förorten
i betongen som så många andra
för 20 år sen..




Fri vers av Glöd
Läst 359 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-05 14:34



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Men det var då fan då! Det där är... eller var ju... uhm.. jag! Shit!
2011-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Glöd