Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det blev vår..

Så snabbt efter eoner av kyla
Nytt gräs, nya blad, nya blommor
Ny energi

Människor som nyser,
hundbajs som luktar
Frusna ungdomar i för lite läder.

Det doftar hägg och varm asfalt
Fräknarna fyller ansikten
Människor vägrar solfaktor och går runt röda

Det är vår, inte sommar utan vår.
Beviset på att det blir bättre
Man försöker suga in den korta vårtiden innan den övergår till sommar

Leenden, solglasögon och glass
Människor som kommer från ingenstans
Skratt, kärlek och musik.

Staden blommar upp i takt med värmen
Vi vaknar till liv efter en zombieliknande dvala

Så kort tid att hinna med allt
Stressa för att hinna njuta

Kliande ögon, nysningar
Borttagande av fästingar
Kliande myggbett och getingstick
Måsbajs på skorna

Är det värt det?
Visst är det värt det!




Fri vers av Glöd
Läst 262 gånger
Publicerad 2011-05-16 08:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Glöd