Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Snön är inte här än men jag kan ändå inte låta bli att lägga ut denna dikt som ngt slags besvärjelse. De två delarna är egentligen skrivna oberoende av varandra men jag tycker att de passar ihop. Slutdelen är till formen inspirerad av Wislawa Szymborska.


Snöfall över staden


Denna stad, draperad i flagnande budskap
värderar inte det anslagna.
Betraktaren lämnas villrådig att tolka
uttrycket i stadens trötta ansikte,
och klottret, kosmetikan som rymmer minst romaner,
reduceras till ännu en ofullbordad mening.

Blötsnön väller ned nu: det är en klistervräkig urkraft.
Den häftar vid fasaderna likt eftertanke.
En man borstar av sig den från sina axlar
som om den tyngde honom.

-

O, snöfall, glädjeyra,
kalla bisvärm,
begripliga vintergata,
kalejdoskop i nordanvinden,

o, snöfall, du rök utan eld,
regn av diamant,
stjärnors talk,
outtömliga konfetti,

o, snöfall, korn av sanning,
vita lögner,
mjälla glömska,
förbarma dig över oss!




Fri vers av peripeti
Läst 1017 gånger
Publicerad 2006-10-31 23:29



Bookmark and Share


    Manuela
Jag gillade den sista delen jätte mycket.Klart att det andra också var bra,men det andra stycket stämmer in på vädret här där jag bor..mycket snö som har förbarmat sig över oss...
2006-10-31
  > Nästa text
< Föregående

peripeti