Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörka skuggor

Fladdermössen lodar sig
trevande fram
genom denna natt
som fylld av arktiskt ljus
och nattflyns ekon
är ett magiskt hopkok.

Betraktar de sig själva
där de drevar mygg
genom de mystiskt skimrande
mörka skogar
som trollas fram ur sjön
i skymningstimmen?

Frågar de sina spegeljag
vad som är hemligheten?
Varför de ständigt rinner undan
på sina vingsträckta fingrar
likt förspillda metaforer
bland fiskringarna?




Fri vers av peripeti
Läst 1134 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-07-12 17:55



Bookmark and Share


  K*
verkligen en text som framkallar bilder
direkt
fladdermöss är ett av mina favoritdjur
och jag fick en riktig mysrysning av läsningen

sista stycket är helt bedårande

\"Frågar de sina spegeljag
vad som är hemligheten?
Varför de ständigt rinner undan
på sina vingsträckta fingrar
likt förspillda metaforer
bland fiskringarna?\"
2007-07-13

    Nike
på något underligt sätt
hörde jag

när jag läste

en shamantrummas vädjande trollika slag
och en didgeridoo.. där i fjärran

en dikt som fick mig att känna magi...
det du!!!
snyggt jobbat
2007-07-12
  > Nästa text
< Föregående

peripeti