Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
liknar ett lapptäcke. ihopsydda små dikter och tankar. skulle lika bra kunna vara olika dikter.. skriven efter en kväll i pulkabacken..


mina tankar i ett nötskal

fnys
Trötta fötter och
kalla händer.
för trött för att sova
för pigg för att vakna
men lagom ensam
för att vara mig själv.
du, du och jag.

att dissa.
nytt ord i SAOL. kom ihåg det va!

liten diss.
stor diss.
lagom diss.
skit samma,
jag är ändå bortglömd.

- mellanbarn kommer ofta i kläm.
Bra att veta.
Något mer du vill säga?
- nej.
Varför höll du inte bara käften från början?

jag tror ibland
att dagen kommer efter natten
natten efter dagen
men alltid kommer det en morgon och kväll.
ibland tror jag
pojke kommer efter flicka
flicka kommer efter pojke
men alltid kommer kärleken och hat emellan

- Kul spel,
sa kungen,
vad heter det?
- Livet min käre vän, livet.



Någon stängde speldosan
för ballettdansösen började dansa jazz
och sjunga falskt.
Hela rummet blev tyst
och allt som hördes var mina tankar
som surrade inne i speldosan.
Instängda.
Tystade när de inte längre följde mönstet..




Fri vers av misa
Läst 343 gånger
Publicerad 2006-11-02 13:20



Bookmark and Share


  Samndra
jättefin

- Kul spel,
sa kungen,
vad heter det?
- Livet min käre vän, livet.

gillade verkligen :)
puss
//san
2006-11-02
  > Nästa text
< Föregående

misa
misa