Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Clownen

Jag såg en konstnär idag.

Han hade svart basker och polotröja.

 

Jag ville också vara konstnär,

så jag köpte mig en basker.

 

Men jag kunde inte måla.

 

 

Senare såg jag en musiker.

Han hade slitna kläder och bar på en gitarr.

 

Jag ville också vara musiker,

Så jag tog gitarren ifrån honom.

 

Men jag kunde inte spela.

 

 

På kvällen såg jag en poet.

Han hade lustig mustasch och färggranna kläder.

 

Jag ville också vara poet,

Så jag badade mig själv i färg.

 

Men jag kunde inte skriva.

 

När jag kom hem satt en clown utanför min port.

Han hade stora skor och röd näsa.

 

Jag ville också vara clown,

Så jag bad att få hans skor.

 

Men han skrattade bara och sa,

att en clown var jag redan.

 

 

 

 

 




Fri vers av laissez_faire
Läst 549 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-11-03 00:49



Bookmark and Share


  Herr Morris
clownens styrka
är kunskapen
om konsten

vet att den kommer
med själen
inte via kunskap


Har burit med mig denna i någon dag nu...
Fantastiskt bra!
2006-11-14

  Rozhan
Tänkvärda stycken... fint!
2006-11-11

  ClaraJosefina
Tänkvärd och finurlig. Träffsäker. Jag gillar den! Clown som jag är.
2006-11-10

  Bloody_doll
Vacker dikt. Väldigt vacker.
2006-11-07

  Mikael Lövkvist
Gud vad fin. En riktig fullträff. Grattis.
2006-11-05

  Davidoff
Den här gillade jag...


Kommer tillbaks till dig och läser
2006-11-03

    eva m h
Jag gillar clowner! Det är bra att komma på vem man är!
2006-11-03
  > Nästa text
< Föregående

laissez_faire