Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Helst hade jag velat befinna mig vid den brasa som fanns när jag inte levde

Jag stirrar på skärmen även när jag skriver detta nu.
Men helst hade jag bara velat stänga av den.
Jag bländas av ögonen, men snart adapteras dem.
Men helst hade jag velat blunda.
Jag byter kanal för att inte missa senaste avsnittet.
Men helst hade jag velat missa det.
Jag talar till dig dovt i telefonen.
Men helst hade jag velat prata med dig öga mot öga.
Jag sitter och värmer mig längs ett element.
Men helst hade jag velat sitta vid en brasa.
Du skriver de värsta ord ur mun,
Men aldrig hade jag hört dessa ord, om inte ord i skriftligt format förmedlats.

All mekanik gör vår vardag så inbunden och allt mer isolerad.
Låt mig få
nostalgera
till den tid jag aldrig befann mig i.
Låt mig få
känna på den värmen
en naturlig brasa kunde ge.

Ge mig tillbaka den tid då vi bakade vårt eget bröd och mjölkade på eget.
.




Fri vers av Lina S Magnusson
Läst 437 gånger
Publicerad 2006-11-03 22:32



Bookmark and Share


    Camillaa
Otroligt bra skrivit!
Du förmedlar verkligen en ärlig känsla
som gör att jag ryser !!
tack så mkt för läsningen!!
/ C *
2006-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Lina S Magnusson
Lina S Magnusson