Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En systers uppvaknande


Vem dödar systrar i myter
flår deras hjärtan för
att kastas åt rovfåglar

trampar på lillasyster,
skrämmer henne
att bita av sitt sanna ansikte

I skogens sus dränks
den ledsna gråten

När kraften återvänder
och syster står mot bror
kan smärtan dem emellan
klyva själva livslinjen

Så nalkas natten även
de som lämnat barndomen
för att gå in i den trånga
gränden mot sitt mål




Fri vers av Rachel Roth
Läst 302 gånger
Publicerad 2006-11-06 20:06



Bookmark and Share


  molly crayons
väldigt bra text. jag tänkte plocka rader att citera, men kan inte välja.
2006-11-09

  Eline.P
Så sorgligt och hudlöst. Blir ledsen när jag läser dina ord, fyllda med så mycket svår sanning. Må Gud vara med oss i vår ynklighet.
2006-11-07

  Åsa Gustavsson VIP
Din dikt gör mycket ont. Det är svårt att känna denna smärtan men du har verkligen lyckats förmedla den.
2006-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Rachel Roth
Rachel Roth