Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det handlar om tillit, sa du. Självklart, svarade jag.

Igår öppnade jag ögonen....




S som i sveda, svek eller Singel

 

.....

jag räknar tillbaka till då du sa; det är Vi nu, Du och Jag

kanske är det tio dagar sedan

visst grät jag senast vi sågs, så avklädd [din kyla har alltid gjort så ont]

men tårarna upphörde i samma stund jag steg ut från din port, och dörren slog igen

 

 

numera finns inget kvar att sörja

för jag tror på att tillit är hörnstenar,

att frihet under ansvar måste råda

 

och jag förstår vad Civilstånd: Singel - i cyber, betyder

 

 

 

visst har det varit kallt många gånger, när du satte mig på \'vänt\'

men du ska veta att

det fanns alltid tröst att få

 

för mina vänner är trygga

med starka armar, varma famnar och håriga bringor

där det bultar varmt och välkommet

och det står alltid en dörr öppen när du har stängt din

 

de har lena mjuka händer som gjorda för min kind -

alltid

och dom säger: "Du är fin"

 

 

nej, jag vill inte kalla dig darling längre

och jag vill inte veta exakt hur långt borta

din \'drömdejt\' finns

och inte heller vill jag veta

hur mycket du längtat efter någon annan under vårt år tillsammans

 

 

jag vill bara tänka tillbaka på de där sommardagarna

första veckan på semestern

exakt trehundratjugo kilometer nordost härifrån, hos min vän

då du plötsligt från ingenstans meddelade att du \'saknade\'

du skrev något om

att äta gott och dricka rödvin, tända ljus och återförening

 

 

jag minns inte hur många ljus han hade tänt

för min ankomst

men jag minns att middagen var underbar

vinet gott, det fanns inget mer att önska

och det enda jag önskar nu är sinnesfrid

 




Övriga genrer av anneluca
Läst 730 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-11-11 17:01



Bookmark and Share


  Laijza
Bitter, lite flamsigt fram och tillbaka. Men den når fram. Och jag känner också att håriga bringor är alltid bäst *ler* Hursomhelst, huvudlösa illusionen i cyber är livsfarlig!
2006-11-11

  Charly
Jag gråter. Din dikt är så vacker, så skör och så ärlig. S som i sveda, svek eller singel. Rubriken fångade min nyfikenhet.
2006-11-11

  Sanningsägaren VIP
Ja vännen, vad ska jag skriva..
*stum*
Jag bokmärker och
kommer tillbaka
så jävla rakt
sant
tack!
/Åsa
2006-11-11
  > Nästa text
< Föregående

anneluca
anneluca