Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som gammal kan man ifrågasätta, men som barn tror man lätt på allt...


Skolan

I nötta näbbskor till skolan jag gick
och psalmversen utantill kunde jag.
I sex år psalmer vi lära oss fick.
Jag minns många av dem än idag.

Vi läste om våra hjältekungar,
vi läste om Sven Dufva,
om svenska härens härjningar
för att grannländerna kuva.

Vi trodde på det skrivna ordet.
Historien var säkert sann.
Läraren som satt vid bordet
visste ej bättre minsann.

Men vi lärde oss läsa och skriva
och böner och psalmer förstås.
Veta hut, ej med sanningen driva.
Trots allt blev det ändå folk av oss.




Fri vers av Svärfars dikter
Läst 373 gånger
Publicerad 2006-11-13 21:11



Bookmark and Share


    Nicke Sjödin
Perfekt.
Känner igen allt.
Jag tycker det var bättre på Erlanders tid.
Inte minst för att jag var 40 år yngre då.
2006-12-11

    Claes
Jag hoppas att du snart lägger in fler av hans dikter.Det är en underbar läsning. Det bästa på länge, faktiskt. Kanske är det för att man får en glimt av den gamla tiden. Hur det var ur ett mer psykologiskt perspektiv.
Tack!
2006-12-01

  Albert
trots allt, ja det är bra
människan tar sig fram, trots allt
(undrar varför lärarutbildningen var (är) så knepig)
2006-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Svärfars dikter

Mina favoriter
Höstljus