Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningen

En kall vind drar fram över industriområdet
Träden har tappat sina sista löv
Nu står de nakna i blåsten och fryser
Sanningen kommer långsamt krypande
En kvinna skyndar snabbt över den öde parkeringen
Mörkret lägger sig över staden
På himlen lyser stjärnorna
I staden lyser gatlyktorna
En kvinnas skrik hörs inifrån en lägenhet
En man kurar ihop sig i ett gathörn
Sanningen kommer närmare
Statsminister Reinfeldt
Mannen i gathörnet
Sanningen ligger tät inpå nu
En kvinna säljer sin kropp
till mannen i den röda Porshen
Fabrikschefen tar ledigt för att njuta av livet
En man jobbar extra på fabriken för att få ihop livet
En arbetslös 18-åring knarkar för att få slut på livet
Sanningen = det finns ingen sanning
förutom vår egen verklighet




Fri vers av Johan Nilsson
Läst 690 gånger
Utvald text
Publicerad 2006-11-23 16:32



Bookmark and Share


  tom boreland
sanningen
är
klasskampen
2007-05-09

  Malina
Fyndigt. Inslag av allt möjligt. Fann en inlevelse. Tänkte bort. Slut var det sen. Bra!
2006-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Johan Nilsson
Johan Nilsson