Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kära minnemor min



Minnemor minnemor
minns dig nu
Flimrande solljus som tiden som gått
Frusna vatten i min hand
Minnemor minnemor
minns dig, nu

Minnemor morgonens väktare
minns våra vanliga vandringar
Silverberg runt, var vaken dag
morgon med minnemor min
Glitter i sjön, deras brygga av trä

Minnemor sov på golvet
minnemor minnemor min
Kaffefilter och minnemor min
räknade fem sex sju
Mycket socker och mjölk gav du

Minnemor väggklockan tickade högt
du stannade den allt som mest
sträckte på dig du lilla fru
Minnemor jag minns det nu
sov vi gott om natten
hos dig minnemor och katten

Minnemors händer så skrovliga
hud som aldrig blir mjuk
Läste jag din historia
minnemor ditt hår var vitt
Kammarna av plast

Minnemor i din dunkla hall
ett skohorn av guld var hängt
Ett skepp i skaftet seglade
minnemor vad Nordsjön sänkt
Sjömannen minnemor din

Vinden mindes minnemor min
varje dag i sitt liv
Du var hans styrka minnemor
alltsen den dagen minnemor
minnemor liten och stor

Minnemor vänd din kind mot min
minns hur din doft satt kvar
I nattlinnet mitt det doftade dig
djupt in i bröstet jag spar
dig här minnemor hos mig









Fri vers av Ida Karolina Bertilsson
Läst 400 gånger
Publicerad 2006-12-04 17:41



Bookmark and Share


  Annika Gustafsson
väldigt vacker, kan minnemor vara din mor mor kanske? fint namn att kallas
2006-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Ida Karolina Bertilsson
Ida Karolina Bertilsson