Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(version 1)


Vinterkammare


strax under ett osymmetriskt ur

vilket av en kväst vårvind
tickade något arytmiskt

hade han känt värmen
från oroliga kärl
i tvåhundrasjuttiotre dagar

och där förberett sig
på livets näst största äventyr


nu

med ett knappt mansliv bakom sig
insåg han en aning vemodigt

att lövsprickning var något
han ändå aldrig kunde förstå


men ännu ser han inte

att frusna steg under snön
knappt märkbart men ofelbart

pekar uppåt

mot en inhägnad trädgård
där en marmorfjäril vakar


sittandes i en pelares avsats
i trädgårdens västra hörn

har den redan börjat klippa med vingarna
i en långsam och jämn puls

som inte stannar upp
för någonting




Fri vers av Almagrundet
Läst 1766 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2006-12-01 20:46



Bookmark and Share


    Trast
Kommer att tänka på klockorna utan visare i Smultronstället. Jag läser denna dikt som sällsynt utsökt dödspoesi.
2008-01-09

  isidore
Om jag ändå kunde få till ett sådan isklart sirligt, lakoniskt utmanande språk.
2008-01-09

  wayward - taiga
härligt skrivet
2007-09-21

    Lena Nilsson
Det är en omöjlig bild - men jag ser den ändå framför mej. Vackert!
2007-09-12

  madinsane
\"med ett knappt mansliv bakom sig
insåg han en aning vemodigt

att lövsprickning var något
han ändå aldrig kunde förstå\"

är ett stycke som fastnar alldeles särskilt.

sedan läste jag \"mormorsfjäril\" och sabbade hela läsupplevelsen därefter. mitt fel. jag får återkomma när jag glömt.
2007-07-11

  Thorvald Berthelsen
Mamorfjäril. Flot epitaph, som uafvendeligt giver livet kurs. Digtet er samtidig legende og let med det ubevidst/bevidste.
2007-05-22

  J.Markus.K.Brännström
Stanna inte för någonting!!!
vår tid skall komma.

Bildspråket du använder är grymt, men ärligt.
2007-03-03

  The Stargazer
Kan inte säga så mycket mer än att det var ett rent nöje att få läsa denna unika poesi. Bilderna och stämningen som ditt vackra språk skapar fängslade mig direkt och vägrade släppa taget.
2006-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Almagrundet
Almagrundet