Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om den uppgivenhet och litenhet man ibland kan känna, några ord om de murar man bygger runt om sig.


Skulpturer av is

Att sakna ord är inte längre det värsta
Avsaknaden av mening, dess sköra trådar
Dessa trådar som av den vackraste diamant
Väver samman en självrättfärdigande existens

Salta droppar målar ett porträtt av själen
Smeker den sällan soldränkta stranden
Berättar en historia om ett glömt liv
Talar för tömda kärl invid livets flod

Ekande salar fylls av tomhetens fest
Vad betyder ljud när ingen vill höra
Dukade bord i salar blott för en
Dröjande vålnader av livet man känt

Att bygga en spegel där blott ögat kan se
Byggnationer i bilder för andra att se rätt
Förvrängda bilder av ett försakat jag
Men skulpturer av is smälter så lätt




Fri vers av Proton
Läst 682 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-12-01 07:09



Bookmark and Share


  Mike
Riktigt jäkla bra... du lyckas verkligen att skapa bilder av dina ord och meningar... och det är en sak som jag verkligen älskar!
2006-12-08

  Nattiz
En av alla favoriter. Helt underbart skrivet!
2006-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Proton
Proton