Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våld



Stjärnorna såg så oskyldiga ut inatt
ändå har de sett allt,
all oskuld förtvina och blöda

I ett flöde av stjärneljus
grumlas hoppet
önskan är lag under min fot

Mörker trampar mig i ögonen
och sticker stjärnorna
i stjärneljussjälen

Och blunda kan de inte
bara se, betrakta
En pendlande verklighet

Strömmande genom ådror
flödar synden i människan
Stjärnan har ingen synd

Den lever i betraktelse,
mottar en gärning
snuddar en verklighet

Som inte blinkar
inte lyssnar eller iakttar
men som finns

Stjärnorna såg så oskyldiga ut inatt
under deras längtan
strömmar allt genom mig




Fri vers av Ida Karolina Bertilsson
Läst 428 gånger
Publicerad 2006-12-03 11:38



Bookmark and Share


  Thurizas
mycket läsvärd text, dock fick jag inte alls samma känsla för den som de andra som kommenterat. själv blev jag rädd för stjärnorna, de har sett allt som varit och vet redan vad som skall komma. din text fick mig att tänka vidare.. och det blev läskigt..

du skriver mycket bra!
2007-02-10

  acorazado
mycket vacker. tänker på när man får liksom stunder för sig själv med himlne eller annat utomhus
2007-01-12

  KonstigaKatter
Blev tvungen att läsa den en gång till och... så genomtänkt dikt om deras oskyldighet, om dig. Vackert! (titeln gjorde att jag läste, blev förvånad över den men den är mycket bra - som på en våg... deras oskylgighet på den ena sidan och våld på den andra... för mig är vågen balanserad...)
2006-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Ida Karolina Bertilsson
Ida Karolina Bertilsson