Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
frihet


År 1917

6 dec 1917

Till minne av Finlands självständighetsdag

Det kom ett bud från östligt hav det kom från bröders land
att finska folket blivit fritt och löst från tvångets band

Kring Finland ilade det först till stad och by det rusar
runtom Saimas fagra kust längs Vuoksen där Imatra brusar

Nyss nådde budet Sveriges land och tung hörs malmens dån
för fredlig seger och för hand som sträcktes östifrån

Så ringen nu all nejden kring utöver riken vitt
I ringen klockor samma sång nu är Finland fritt

Din lycka Finland är ock vår oss binder blodets band
vårt hjärta slår som Finlands slår - för älskat fosterland

A.A.Dahlgren




Fri vers av Arne Axel Dahlgren
Läst 377 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-12-04 13:35



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Oh gosse där fick Du till
det bra igen, för Finland
vår vän i öst, som än idag
ger oss glädje och tröst!
*********************
2008-05-26

  Bengt VIP
Fantastiskt vacker och stilren!
2006-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Arne Axel Dahlgren