Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vårt rike


Vårt rike



Nog ville vi tro våra fäder
högt upp i rymdernas brus
högt över solar och månar
ser från sitt eviga hus
och att de lyssnar de gamla
och att de lyssnar på oss
hör våra nya sånger
och våra tankebloss.

Vem vet kanske vi från en himmel
högt över stjärnströdda hav
en gång skall beskåda den jorden
det riket som Gud till oss gav
kanske vi ser vad där timar
kanske att toner oss nå
från landet som oss väl förgätit
men evigt vi älskar ändå


Arne Axel Dahlgren
www.lyriksidan.se




Fri vers av Arne Axel Dahlgren
Läst 421 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-25 14:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arne Axel Dahlgren