Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sommarnattsgryning


Bonden Karl Sänd

Haren går sin gilla gång ,Över ängen går en betande ko i slänten av en
sommarnattagryning
drosa!

Månen skiner ikapp med hjorten som lungt hoppar i mollstäld sinnesro.

Bonden vakar över mon och ängarna!

Stilla slår den dräsaggiga ängsfibblan och andas morgonrus.

På ängen lyfter en en skvätta mot okänt mål.

Bonden tänker på livets mening och begrundar den tid som fanns då

pigan mjölkade för hand på livets pall!

Morgonen gryr solen visar sina strålar bonden går hem till gården och

dricker livets mjölkdagg!







Fri vers av Jean-Michel Orblin
Läst 343 gånger
Publicerad 2006-12-04 14:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jean-Michel Orblin
Jean-Michel Orblin