Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Firman

 

Jag heter Marina A. Krutmeijer Steen och jag har fått en förfrågan om att skriva om hur det är att arbeta som VD på ett multinationellt företag som vårt. Världsledande i flera generationer och kommer bestämt att fortsätta vara så.

Hur är det då att arbeta som Kvinna i en topposition?

Jag ska berätta en hemlighet. Jag älskar mitt jobb. Jo, det är sant. Ni kanske inte tror mig men det är en fröjd att gå dit. Många säger sig inte känna på det viset; men det gör jag. Jag vet att jag är lyckligt lottad. Hoppar som en duracellkanin ur sängen varje morgon och jag kan inte komma till arbetet fort nog. Ni förstår. HAN är där tillsammans med resten av mina toyboys.

Oh, yeah! Oh, yeah! Oh, yeah! Oh, yeah! Oh, yeah! *gör rörelser med pompom-tofsarna från hejarklacken*

Mmm, det är sexistiskt, jag vet. Allra helst när jag också är hans chef. Men det är jag som bestämmer och under mig jobbar bara vältränade, snygga killar (med tillräckligt många LAS-dagar då vill säga). Nu för tiden måste man tänka över på vilket sätt man anställer sin personal. Jag tänker så här. Kvinnor för intellektet och män för att tittas på och göra resten av skitjobben.

Jag menar, varför ska man annars jobba häcken av sig för att bli chef? Man måste omge sig med de små piffiga detaljer som gör livet värt att leva. De detaljer, jag som kvinna, inte kan vara utan. Just nu står en speciell pojke på dagordningen. Sköter han sina kort rätt får han självklart sin efterlängtade belöning och kanske en extra semesterdag eller två.

Sedan vill jag passa på att ge er andra lite tips på hur man är en bra chef och hur man behåller den positionen utan att ifrågasättas. Håll dina vänner nära, men dina fiender närmare säger de lärde. Jag håller alla så nära jag kan.

Till sist några ledord på vägen: Kvinnor glöm inte att behandla pojkarna som det djur dom är. Nämligen hunden och gift er till pengar så är era dagar räddade. Nej, nu har jag inte tid med det här längre. Jag måste ut och klämma personalen i rumpan.

Mvh Marina Krutmeijer Steen




Övriga genrer av Nettan
Läst 354 gånger
Publicerad 2006-12-07 14:19



Bookmark and Share


  Bubamara - Maria Zakrisson
läste den här igår
och var tvungen att leta reda
på den igen idag
mycket bra
2006-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Nettan
Nettan