Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moln över medvetandet


Läppar som formas till kyssar under gråmulnande himmel
och tänder
av en annan världsdel

grenarna i mitt huvud slår knut på sig själv
när
äppelträden brister ut i sång.

en fråga
om att få
vagga dig till söms varje
natt
tills alla äppelträd
är ihåliga monument av en tid då
vatten och luft var renare än kärleken,

en fråga svider i tomheten
jag vill älska dig
eller vem som helst
tills träden har dött
och sången
klingat av.

en fråga
som
inte får spelrum
utan stilla dör in i den
liksvarta
och isheta
natten




Fri vers av frig
Läst 370 gånger
Publicerad 2006-12-07 19:50



Bookmark and Share


  Lady_A
Riktigt bra och underbara liknelser hela vägen igenom!!
2007-01-10

  H. Karla
Åååh, vemod och äppelträd. Allt vi behöver
2006-12-08

  Johannes
kyla och svärta! I like!

Du målar upp mångsidiga bilder bakom
mina ögonlock.

Tycker speciellt om första stycket.
2006-12-07

  Mackan
väldigt vacker
härliga ord och en struktur som inger mystik
2006-12-07
  > Nästa text
< Föregående

frig
frig