Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vardagsbetraktelser av min tankeverksamhet.


Uppsala Station 16:47

 

Jag tittar ut genom tågfönstret när vi rullar in på perrongen
jag låter blicken röra sig från den gamla tanten
till det unga paret
till barnet på pappans axel

det är mot dem som jag målmedvetet riktar min onämnbara tanke
det är dem jag ger min dödsdom

du ska dö
ni ska dö
du ska också dö.

Det är med en beblandad belåtenhet
och förtvivlan som jag förkunnar
det vi alla vet
men aldrig någonsin skulle komma på tanken att tala om

vi ska alla dö.

Tåget bromsar in
stannar till
det är dags att kliva av
och kliva tillbaka in i verklighetens förnekelse

jag kliver ner på en perrong
fylld med andra dödsdömda

jag gör allt i min makt för att sluta gräma mig
över det bittra slutet
som väntar därhän

det är svårt
för i slutändan är ändå den enda sanningen
att

vi alla ska dö





Fri vers av frig
Läst 475 gånger
Publicerad 2008-05-05 22:24



Bookmark and Share


    Sundance Kid
jag tycker att du skriver ganska bra här faktiskt. stör mig dock på ordet "jag" på den andra raden som förstör tempot inledningsvis, personligen tycker jag att du kan stryka det helt men det är ju bara jag. men du skriver bra.

håller dock inte helt med om att döden är en dålig sak. om man skulle leva för evigt skulle ingenting (absolut ingenting) betyda något eftersom man skulle kunna göra allting om och om igen. så då skulle alla känslor dö ut, brukar jag tänka i alla fall. well well, det är väl ingen som vet. men det känns så i alla fall.

aja. nu känns det som att jag klagade på mycket men summa sumarum tycker jag att det var en bra text med bra flyt nästan överallt.

ha ett trevligt liv.

J
2008-07-13

  Lia-Lej
Är det ändå inte lite fantastiskt att just NU så är Du alldeles levande. Jag tycker döden ger lyskraft åt livet jag. Kram/Lia
2008-05-05
  > Nästa text
< Föregående

frig
frig