Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hemma är alltid hemma.


Radhus hymn

Vägarna ligger som kringlor
mellan de gälla husväggarna
som sitter ihop med varandra

i mitten finns sandlådan där barnbråk har tystnat
i skuggan av de trimmade mopparnas framfart

vägarna rör sig och mellan varje dörr finns en förankring med nästa
den enda barriären som finns är övergången från kommunalasfalt till egenhändigt valda
stenplattorna på familjens tomt.

Det är vackra, där de står
de små husen som alltid minner om hemma
där de står uppradade
ett efter ett

blåa, gula, råsa, gröna, röda

alltid med vita knutar

ett efter ett

alltid med vita knutar




Fri vers av frig
Läst 572 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-05-05 23:07



Bookmark and Share


  Lia-Lej
Det som minner om barndomen är det alltid vackert, även om det är radhus?? Du fick dem iallafall dem att bli det för mig! Bravo!!
2008-07-15
  > Nästa text
< Föregående

frig
frig