Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tacksamhet


Ja, jag satt i bilen idag
och lyssnande till Elton John
skrålade med så högt jag kunde
och berördes plötsligt så ofantligt djupt
mindes hur Brian berättade
om hur Milarepa en gång hade svimmat av lycka
då han kom ut ur grottan
och såg de migrerande fåglarna
flyga i formation rakt över hans huvud

Jag reflekterade över mitt liv och kände
lycka i att mitt nervsystem nu åter kommer till liv
och jag tänkte, nej, jag såg nog för min inre syn
att jag kanske nu till sist skulle kunna skriva en dikt
till den lilla pojken som jag en gång var
och i bilderna av denna akt så började jag gråta
över den enkla tacksamheten av att bara
få vara vid liv





Fri vers av Mikael Lövkvist
Läst 556 gånger
Publicerad 2006-12-07 21:53



Bookmark and Share


  Gawain
Orden väcker igenkännande... :)
2007-01-03

    Jess81
mycket fint skrivet
2006-12-07

  Annika Gustafsson
den var stark och ett oväntat slut som fick mig att rycka till, jag blir nyfiken och detta skule kunna vara början på en hel radda, ***
2006-12-07

  prinscess VIP
mycket vackert
2006-12-07

    ej medlem längre
Mycket berörande och vackert
2006-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Lövkvist
Mikael Lövkvist