Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Julstress...


December och dårarnas parad

De står på kö
alla måsten
som ska göras

Adventskalender,
ljusstakar och gardiner

Dukar, tomtar
och ljusgirlanger

Tomtedräkter, linnen
och luciakronor

Lussekatter glögg
och pepparkakor

och lussande barn
på tre ställen

Julkort ska skrivas
när man får tillfälle

Kö till stan och
folk överallt

Trängsel i varenda
butik

Och vad ska man
köpa

när det bästa
är slut

samvetet vaknar
i kön på väg ut

Trängsel på torget
kransar och kärve

Folk har så bråttom
jäktar konstant

Visst ja! Granen
ska köpas

Den bästa så klart
en riktig gigant

Bilkö igen när
man åker hem

Och julskinka, bröd
och risgrynsgröt

julkorv och lutfisk
som ska läggas i blöt

Klappar ska lackas
och rim som ska skrivas

Bara vi hinner
innan Kalle Anka börjar

så kan vi sitta
i soffan och sova

i bästa fall om vi
inte fått magsår
som blöder ännu

God jul!











Fri vers av Scilla Nutrix
Läst 424 gånger
Publicerad 2006-12-12 14:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Scilla Nutrix