Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är vår!


Smutsiga gatstenar

mellan två smutsiga gatstenar
har en tussilago trängt sig upp
som utropandes ett kaxigt \"ha\"
åt alla som trampar på den

på ena sidan en sönderslagen
ölflaska som glittrar grön i solen
på andra sidan vårtidigt gräs
som spirande börjar få liv

om morgonen sjunger fåglarna
allt högre för att trotsa frosten
och jag fyller lungorna med vårluft
som gör mig berusad och glad

solen värmer alla frusna själar
och känslor briserar om våren
trötthet byts ut mot lyckorus
när man möter bus och barfotabarn




Fri vers av Scilla Nutrix
Läst 482 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-27 16:04



Bookmark and Share


  Karvo
Vacker text! Jag gillar hur du använder dig av antiteser varje stycke. Det blir som ett tema genom texten; vi byter frusna själar mot lyckorus!
2007-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Scilla Nutrix