Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

runristare



jag älskar honom annorlunda
än med de vanliga förfaranden
som folk älskar på

som jag älskat på

som jag levt dåraktigt
i maskopi med döden
men nu annorlunda
nu istället med honom

för

han andas
allt det där jag aldrig andats
överlevnad
i ett och samma andetag
som världsrymden

innan såg jag min spegelbild
i olika gråskalor
i ett monotont dis
men han ser mig i rosa

i bubbelgumston

och han smakar smultron
när vi tillsammans

kysser eoner




Fri vers av Smultris
Läst 1311 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-12-13 00:36



Bookmark and Share


  jimmy welleby
Helt jävla underbar! Smultron, eoner. Känslan är fullkomlig här och den talar starkt till mig nu.

"jag älskar honom annorlunda
än med de vanliga förfaranden
som folk älskar på"-

-är en helt fenomenal inledning, jag är där direkt.
Enda jag fastnade lite på var "i maskopi med döden".
Vet inte riktigt varför, men det blev en liten ansträngning för läsarögat.
En helt underbar text och den hamnar i min myslåda.
Tack.
2006-12-16

    Markus
Denna dikt är fullkomlig! Du är en jäkel på att skriva.
2006-12-15

    trollungen
Alla dina dikters magi får mig att tappa andan. Tack för att du skriver som en gudinna och strör glittrande inspiration runt omkring dig! :)
2006-12-14

  mysanpysan
*leeeeer*

och blir glad

"han andas
allt det där jag aldrig andats
överlevnad
i ett och samma andetag"
2006-12-13

  Mats L.
Tjusig
2006-12-13

  Per Teofilusson
Om att andas överlevnad: de orden räcker för mig, i natt. Tar med mig de till kudden, tack! Hög trovärdighetsindex. Per
2006-12-13

  Måna N. Berger
Ja då!!! Bubbelgumston, läckert :)
2006-12-13

  Manal
så bra skrivet, en uppmålad bild med känslor och glöd.

älskar
'
"han andas
allt det där jag aldrig andats
överlevnad"
2006-12-13

  Sanningsägaren VIP
*ler bara ler*

"för
han andas
allt det där jag aldrig andats
överlevnad
i ett och samma andetag
som världsrymden"

Mitt favvostycke!
Vad är det de brukar skriva

"Snyggt plitat smulan!"

hehe ;)
2006-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Smultris
Smultris