Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Baksidan (baksmällan) av julen


Apatins Jul

Doften av nejlika stack i mina ögon,
liksom din hesa röst i mina öron.
Jag fyller dagen 24/12 med hopp,
medan du fyller den som alla andra dagar.
Med sprit.

Att inte ha en mor,
att bara ha en far,
är att inte ha en julgran.
Att bara ha smällkarameller.

Jag hatar att få saker.
Då andra får klappar,
får jag knytnävar.
Jag vet varför Tomten är nykterist.

Stjärnan hänger i mitt fönster,
men Jesus föddes inte här.
I min fosterställning existerar inget,
förutom en dröm.

Drömmen om att för första gången
få mandeln i gröten,
och sätta den i halsen.
Först då är julen god.




Fri vers av Sebastian Myrander
Läst 239 gånger
Publicerad 2006-12-14 02:02



Bookmark and Share


  Thurizas
får ont i magen av det du skrivet.

naket det här,du skriver väldigt bra och rörande. vill ge mig in och slå med mina egna nävar och hälla ut spriten..

jag blev berörd och din text fick mig att tänka tillbaka på gammalt groll.
aldrig mer!
2006-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Sebastian Myrander
Sebastian Myrander