Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ack vore det så simpelt

om det var så enkelt
att bara få sitta i salongen på fyllan
njuta sin cigarett
lyssna på kvällens val av musik
ha sitt eget lilla krypin
där en själv satte upp reglerna

"att bara få vara"

slippa domedagspredikningar

 

som någon av de Ovanliga sade en gång:

"Varför har folk så bråttom?
Är det döden dom skyndar till?"

 

om en finge få finna kärleken

 

men jag gör ju allt det där
jag har ju allt det där
och när jag passerar löpsedlar väljer jag att blunda

för jag har ju ingen "NY DÖDLIG SJUKDOM"

 

om jag bara finge få odla ren och skär ångest



blev jag måhända en äkta poet

 

människor skulle likt ovanliga svenska konjunktiv
gå man ur huse för att höra mig

 

men när jag får ångest är den fan inte skär och ren

snarare smutsig och svart

svart som tjära

men livet leker

 

ack den ljuva kärleken

puss

 

allt kommer att gå vägen

 

 

 




Fri vers av Isla Estrecho
Läst 955 gånger
Publicerad 2006-12-15 03:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Isla Estrecho
Isla Estrecho