Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julglamour

 

 

På en osandad isgata ligger direktör Andersson

i sin kravatt

 

hans kinder är merlotröda och i hans hand

håller han ett strumpeband

 

Andersson minns en doft av anis

rökt lax och årets bonusrepris

 

Hans färger börjar blekna

av ett skimmer av groteska lekar

 

Finare herras julbord avslutades

på en välgömd bordell i en förort

där direktörer ej bor

 

Stackars lilla man

som fick bra utdelning för sina euro

i billiga damers linningar

 

Nu längtar Andersson hem till sin våning

 och bedårande fru

vars julafton firas i Paris

med diamanter som stillar

alla dåliga samvetskval.




Fri vers av Maya
Läst 473 gånger
Publicerad 2006-12-16 12:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maya
Maya