Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TILLSKUREN OCH NEDSTÄNKT

Pojken i filmen
var bara tvungen att gå in köket
trots att de hade en galen mördare
inlåst i skafferiet

Det var något som han skulle hämta
Någon obetydlig detalj
som inte spelade någon större roll
med tanke på vad som hände sedan
Där kan man tala om att tappa huvudet

För naturligtvis så var skafferidörren öppen
För naturligtvis så var knivblocket tomt
Och när det första hugget kom
så kom det från en ovanlig vinkel
Lite vitsigt så där
som för att visa att man inte skall ta allt
på blodigt allvar
Allra minst ett utstucket öga

Och när pojkens fingrar landade
på köksbänken
en efter en
så doppade kvinnan framför TV:n
chips i dippsåsen
ett för ett

Hon skrek inte
när blodet stänkte på skåpsluckorna
Istället så log hon
Njutningsfyllt
Det var inte hon
som skulle vara tvungen
att torka upp

Och då kom reklampausen
En örfil fylld av käcka husmödrar
som utan ansträngning städade
efter både man barn och hund
Och här satt hon

Det var så enkelt
Vrida
Sikta
Tryck till
Och här satt hon

Det var när hennes hjärna insåg
att hennes köksluckor
bara var rena
och inte ultrarena
som hon började skrika

Hon knep ihop ögonen
och öppnade dem inte
förrän hon hörde det trygga ljudet
av en psykotisk mördares klaffsande steg

En som gick över lik i gummistövlar
och satte stora kladdig fotavtryck
på någon annans korkmatta




Fri vers av magnus s
Läst 330 gånger
Publicerad 2006-12-17 21:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

magnus s