Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En hyllning till livet


En kvinnas skulderblads
makalösa små rörelser
och hennes fasta bröst
hängande gudomligt fria

en känsla av ett inre sug
en dikt som vill välla upp
en hyllning kan man säga
till ett hjärtas rätt att pumpa
till styvnande bröstvårtor
och nervsystems pulserande slingor

till säd som stolt vajar i vinden
och till vägar som byggts
för att leda någonstans hän
till bäckar små
som gett törstande vandrare liv
och till vågor som lyft mig
framåt och hem mot en strand

till barn som älskar ordet lek
och till vuxna som kämpar på
till öknar där jag svedats ned
tills jag var likt ett vilset vandrande skelett
och till ögon i vars djup jag har drunknat
och till andra där jag stötts ut och bort

ja, till alla dessa porlande känslor
och alla stolliga flygande tankar
och till hjärnans förmåga att överleva
i vår förunderliga värld

till njurens reningsprocess
och till själens dans i andens ljus

säg är inte allt detta
ett fullkomligt mirakel




Fri vers av Mikael Lövkvist
Läst 926 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-12-18 21:53



Bookmark and Share


  Nils Teodor VIP
Levande vacker
livet är ett mirakel
värt att hylla
och med kärlek fylla
2012-06-08

  frostyran
Livet kan vara så... Enkelt! Och ändå underbart... Fint skrivet!
2006-12-26

  minette
jätte fin &

*¸.•´¸.•´¨* ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´ .•´*
.•´ ¸.•*`

god jul vännen :))

*¸.•´¸.•´¨* ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´ .•´*
.•´ ¸.•*`
2006-12-24

  Araminta
vackert så
2006-12-22

  Freeman
Helt fantastiskt......jag ville bara läsa den igen direkt efter att jag läst den första gången!!! Vilken underbar hyllning, lika underar som livet självt!
2006-12-20

    Erika H
små mirakel överallt
hela tiden
inte märkta
utom ibland
och då ordsatta
som av dig
Tack... sköna tankar
vackert
erika
2006-12-19

    ej medlem längre
:O

....


:D


du har överträffat dig
2006-12-19

  prinscess VIP
ja livet är fyllt av mirakel
bra diktad
2006-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Lövkvist
Mikael Lövkvist