Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frysa utan snö




jag fryser utan snö

gråter utan tårar

mänsklighetens nöd

gör mig sjuk och svag


det är inte bristen på vatten

inte heller bristen på mat

utan avsaknaden av viljan att hjälpa

den som inget har


när handen höjs för att slå igen

finns då en andra kind att vända till?

ja, men den är inte min

den sitter på någon av de miljoner ofrivilliga Jesus

som lider varje minut, timme, dag

för att göra de förmögnas samvete rent

så att berg av pengar kan växa, där berg redan finns

ett kollektivt mantra tycks lyda:

\"bara JAG har det bra, så är allting bra\"


jag undrar, med blytungt hjärta:

är det skillnad på människa och människa?








Övriga genrer av H Helix
Läst 175 gånger
Publicerad 2007-02-22 21:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

H Helix
H Helix