Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vet inte varför jag inte tänkt på detta tidigare, men det stämmer faktiskt med den verklighet som jag tvingas att dras med!


Betygsättning och Narcsism går inte ihop!

Det vi elever vet
Är att de såkallade lärarna ska bedöma oss efter våra kunskaper.

För att därefter kunna ge oss poäng som vi sedan ska söka vidare på.

Men det vi däremot inte vet, är att lärare som är narcistiska kan dömma dig efter vad de själv tycker och inte efter dina kunskaper.

Om du har en idrottslärare som har levt sitt liv som populär och som har älskat fotboll eller sport hela sitt liv. Så kan du knappast förvänta dig att hon ska ta hänsyn till att du inte är det ideal som den perfekta eleven är. Utan hon kan anse att du är för lat och säga att du inte når upp till målen. De barn som när hon var liten bara \" förstörde\" alla aktiviteter genom att visa ett ointresse, Kan hon också underkänna och få igen sin hämnd som hon så länge velat bli av med sen hon var liten.

Det spelar ingen roll om du själv tycker att du kämpar bra,
Om du själv tycker att du är duktig. Eller om du själv vet att du når upp till de såkallade målen.

För det är tydligen itne du som vet hur pass bra kunskaper du har.
Nej, utan det är en lärare som har 120 olika elever att hålla reda på.
Hon ska alltså veta vad du går för och därför kunna avgöra ditt betyg.

Och om hon också är en narcistisk lärare som tänker på sig själv i första hand. Så finns det inga chanser i världen att du faktiskt kan få ett betyg som du själv tycker att du är värd. Utan det sätter hon själv precis som hon känner för. Sedan finns det alltid någon anleding som hon kan skylla på.


När hon satt betyg, känner hon att hon gjort ett bra jobb.
Då känner hon sig nöjd och glad för dagen.

medans du som får betyget.
Kanske går miste om den framtid som du så länge längtat efter.

Så varför, varför ska lärare sätta betyg utan att ens disskutera saken med eleven så de gemensamt kan sätta ett betyg som gör båda nöjda.

Nej, för lärare lever i det som är nu.
De bryr sig om att de ska göra sitt jobb för att sen få gå hem.

Medans vi elever ska få ett betyg som vi oftast är missnöjda med.
För att sedan gå hem och oroa oss inför vår framtid.

Kanske kommer man aldrig att lyckas med det som man så länge drömt om. Och då har man förstört sitt liv.


Kanske, för att du satte bollen i mål medans din lärare kollade bort.




Övriga genrer av Linda^^
Läst 273 gånger
Publicerad 2007-01-01 19:06



Bookmark and Share


    Bim
Jo det ligger en hel del i vad du skriver,godtyckliga betyg har tyvärr skrivits i alla tider.Hälsn.Bim
2007-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Linda^^
Linda^^