Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Även maskrosorna blomstrar om man låter de växa

Att rannsaka sig själv

är som att stå mitt i en forsande älv

En smärtsam process att genomgå

Viktigt är det då att ha ett mål att nå

Man gråter, man klandrar, man är

redo att ge upp

Innan man når dit där solen går upp

Hon är ett maskrosbarn som nu blivit

stor

ser tillbaks på sitt liv som genom ett flor

Livet går vidare, det är bara så

Man kan fastna i monopolet eller

välja att gå

Hatet är borta, klandret likaså

Hon har själv tagit sig dit hon vill nå

Livet är en skola, man lär sig sin läxa

I nästa liv hon vill bli en häxa

Kanske man kunde med ren magi

Trolla lite så själen blir fri

Av kärleken hon blivit sårad och bränd

Men livslågan hon lyckats behålla tänd

Hon är ej någon värd att dyrka

Men hon har sin egen inre styrka

I hennes liv finns ej plats för melodram

Nej, det är bara raka spåret fram

 

Livet går vidare, det är bara så

Och hon har själv tagit sig dit hon vill nå




Fri vers av nettizen
Läst 750 gånger
Publicerad 2007-01-02 09:20



Bookmark and Share


  Thommy
Bra och klok text med dramatik och handling, suverän
2007-01-03

    inmeddiginålsögatkamel
Underbar text:)
2007-01-02
  > Nästa text
< Föregående

nettizen
nettizen