Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under Vinbärsbuskarna

Mustiga trädkronor hänger över trädgårdsrum
segbefallande armar sluter in ljus och markbundna andedräkter
Jord och dagg
Frodigt tung och mörk i sin livskraft
som om universum började där
under vinbärsbuskarna

I staden står betongen stilla
Mumlande väggar reser sina slitna tapeter på höjden
mönster som vill mot himlen
över taklampor

På gator vandrar ingen
Med hastiga steg flyr dagen bort, speglas i skyltfönster, drunknar i en kaffekopp

Och så långsamt seglar vi vår bana
varv för varv i rymd
Som om ingenting hänt
Tyst
Tiden är endast ett mätverk
Under vinbärsbuskarna viskar världen
att någonting gror
någonting växer
För Oss




Fri vers av ÖveralltMilla
Läst 410 gånger
Publicerad 2007-01-05 17:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ÖveralltMilla
ÖveralltMilla