Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det mesta är en fråga om att sluta smussla med sin ojämförlighet



livet är en enda jakt efter kloka hälsenor
och det mesta är en fråga om att sluta smussla
med sin ojämförlighet
de visaste behöver inte så mycket sömn
för att de drömmer när de är vakna
vissa upphör aldrig att födas till människor
och jag måste säga att jag aldrig har haft så beslutsamma händer
så konsekventa hjärtslag
kanske måste jag inte förstå hemligheten
för att kunna leva den
kloka hälsenor är egentligen en ofrånkomlighet
och egentligen är jag ett lekande barn som får komma hem när jag vill
det glömmer jag nästan jämt
men huvudsaken är att det djupaste cellminnet lovar att jag alltid
mer eller mindre
skrattar knullar snubblar
whatever
medsols




Fri vers av Elin Lindkvinna
Läst 626 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-07 21:46



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Ha ha ha [ursäkta, men avslutningen var toppen och jag skrattar fortfarande gott här]. Ja, som malomma har skrivit så har du ett kärlekens manifesto. Du har också ett ... lekens, varandets, drömmandets, det fria levernes manifesto. Du är, för mig, djupt inspirerande på alla plan. Du påminner mig om Anna i Mr God this is Anna. Kan inte ge en finare kommentar. Jag har bara träffat Anna i bokens värld, men ändå. Hon och Fynn berörde mig med sin vision. Du påminner mig också om min vän Elen i Australien. Du likt hon, en livsdansare. Som påminner oss, och dig själv antar jag, att uppmärksamma livet, nuet, maskrosen, regndroppen, rynkarn i ansiktet, vår nästa som vandrar förbi med sloket huvud.

Tack för att du delar med av dina verk här. Du får mig att minnas hur man lever som en levande.
2007-12-30

  Albert
en till...
nästan varje rad skulle kunna stå för sig själv,ha en egen sida
t ex
rubriken, förstås
och: "de visaste behöver inte så mycket sömn
för att de drömmer när de är vakna" - haha
och vi tar en till:
"vissa upphör aldrig att födas till människor
och jag måste säga att jag aldrig har haft så beslutsamma händer "
suck... bara att spara en till...
2007-01-15

  Christer VIP
kloka hälsenor och
konsekventa hjärtslag
denna är verkligen full av sköna fraser

men som ibland känns lite staplade
på varann

och jag tror inte heller
att man måste förstå hemligheten
för att kunna leva den

du är bra!
2007-01-09

    virre
Jag tycker om uppbrutna dikter och metaforer som inte är vad man förväntar sig men ändå bryter sig in i mönstret. Därmed kvaliciferar den här sig defintivt som väldigt trevlig läsning.

Sen tycker jag om att vara bland de visaste...:

"
de visaste behöver inte så mycket sömn
för att de drömmer när de är vakna
"

möjligen skulle styckesindelning förstärka dikten men det skulle lika gärna kunna slå ner den till marken och göra den sämre.
2007-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Elin Lindkvinna
Elin Lindkvinna