Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten berättelse om Allt


I mitt eget lilla blodröda rike.
Där balsameras jag redan innan min död, ty jag finner det klokt att vara förutseende. I mitt eget lilla rike är ryggarna blodiga, och alla ansikten tjurnackar.
Det var länge sedan jag såg mig i spegeln och inte såg min egen nacke. Mitt ansikte är onaturligt och i strid med denna värld.

Stirrar in i Egyptiernas magiska sand, vandrar med Anubis hand i hand.

Och I Aftondunkel regnar gudarnas blod vertikalt i mitt ansikte. Jag slickar i mig som en svältande hyena; som ett urdjur på vandring över smältande Bifrost.
Denna sista av broar smälter av blodet från gudarnas söndertrasade handleder, och med hånskratt som åskmoln dör dom alla ifrån oss.
Jag skymtar ett brinnande klot i skyn, och min knutna näve sträcks föraktfullt upp mot Fegheten.
Fly, era hånfulla kräk! Fly för era liv, för även min taniga lilla hand kan läka ett blödande sår!

Hjärtat tas ut och vägs mot påfågelfjädrar och den slutgiltiga domen ristas in i ett isblock.

O, Isis, gryningens moder!
Livets rimfrost, bygg mig ett isblock så litet att allt som får plats är ett frågetecken; bygg mig en båt så defekt att den kapsejsar på Dödsrikets flod.

Jag vill enbart ligga och sola på Narstrand bland hedniska livsnjutare.
Herr Tennsjö serverar tropiska drinkar med brinnande påfågelfjädrar instoppade i sarongen.
Jag vill ligga där och förklara ett och annat för vårt smältande släkte, men min mun är full av Atums heliga saliv.

Atum ejakulerade sig själv så hårt i sin egen mun att han nös ut De Kosmiska Gudarna, vilka i sin tur skapade jorden och himmelen. Detta säger rätt så mycket om vår tillvaros betydelse.

Jag är en medveten gourmand; Särimners oändliga kotletter får mitt hjärta att bulta så snabbt att självaste Anubis hoppar till av oro. Jag ser att det brinnande klotet har vänt och att Heimdall plockat fram hammare och spik.

För mitt hjärta är en diamant av is, mitt hjärta beskyddas av smutsiga gudar, och jag ska meddela er, mitt smältande släkte, att så fort man blir tillräckligt skeptisk. Då.
Då börjar det regna heliga isblock, då knackar brinnande påfåglar på dörren och då kommer Anubis nerflygande med det finaste cannabis innanför rockärmen.




Fri vers av Björnen
Läst 344 gånger
Publicerad 2007-01-09 23:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björnen