Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här måste svärfar ha skrivit under sin tid som tjänsteman på arbetsförmedlingen. Den är daterad 1976-07-15


Vem skall sova?

På gården utanför vårt lunchrumsfönster
har begravningsentreprenören sitt förråd.
Medan flickorna talar om tyger och mönster
betraktar jag kommersen på vår lilla bakgård.

En sörjande kvinna i sina svarta kläder och flor
och entreprenören artig och välklädd.
Han visar på kistor i vitt eller annan färg
han verkar säker - hon bara ensam och rädd.

I dag är det påfyllning - massor med nya kistor
\"vem som helst kan hamna i dem\"
säger Maud där hon sitter med sina långa listor
hon säger: \"Alltid någon, men vem\"?




Fri vers av Svärfars dikter
Läst 1366 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2007-01-10 20:23



Bookmark and Share


  swimsus@gmail.com
En intressant dikt från en svunnen tid , om dagrömmande vardagstankar.
2008-08-27

  glittertindra
ett betraktande tillsammans med vemod detta...
2008-08-26

  the-Essence-of-Me
Underbar! Lite tragokomisk, med tydliga bilder och skönt, liksom behärskat språk. Gillar titlar som man fattar ordentligt först efter man läst. Hälsa svärfar!
2008-08-25

  AndersN
Heja Svärfar, den var ju kanon. Flyter nästan hela vägen (lite stockad i sista versen) Vilken bild som målas upp, jag ser bakgården som jag sett bakgårdar i byar och städer. Jag ser det svenska vemodet i kvinnans kläder.
2007-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Svärfars dikter

Mina favoriter
Höstljus