Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vill klargöra att jag själv inte är på det torra i hurvida jag tror elr inte tror.. Står och väger därimellan. Tror på högre makter, men vet inte hur.


Religion

Ett skrämmande scenario vore:
Om det inte finns ngn gud, om allt som står i skrifter, bibeln, koranen mfl inte alls är sanna berättelser, om allt bara är ett ihopkok.
Bara tänk.. att ha lurat in så många människor i en isånna fall falsk trygghet. och lurat oss att göra diverse offer för att få komma till guden när jordelivet är över.

Elr:
Om det verkligen är så svart på vitt. Det finns en gud, alla skrifter är sanna. De som haft en ärlig tro livet igenom, utan tanke på egen vinning i sin tro kommer till ett himmelrike efter detta liv, och övriga kommer ner till ett mindre trevligt ställe.

Religion är känsligt. Jag visste inte om jag skulle lägga upp den här, men beslöt mig för att göra det ändå. Varför vet jag inte, kanske för att det är ngt som skrämmer mig. Ngt jag inte kan förstå, elr kontrollera. Nåt som står över mig.




Fri vers av NoSubstancE
Läst 413 gånger
Publicerad 2007-01-13 01:11



Bookmark and Share


    Skymningens Miia
Jaa... För det mesta är jag själv troende men som du sa man vet aldrig,
men det är väl det som menas med att våga tro.
Mest är jag rädd för att det inte är sant, för vad skulle då hända efter döden??

Tankfull text...!
2007-01-13
  > Nästa text
< Föregående

NoSubstancE