Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt jag skrev 2005 till Annica som tack för att hon kom in i mitt liv och ändrade det till något bättre.


Att gunga

En flicka
Sitter ensam
I en gunga
Helt stilla
Hon har inte kraften
Att skjuta ifrån
Med benen

Årstiderna kommer
Och går
Flickan sitter alltid
Ensam och stilla
I sin gunga
Hon har inte Kraften
Att gå

Åren växlar
Hon fyller 13
Hela år

Hon är full av
Mossa och spindelväv
Snart syns hon
Inte längre
Hon har inte kraften
Att synas

En dag orkar hon
Skjutsa på
Med benen
En dag orkar hon

En dag orkar hon
Synas

Hon har
Kraften att vara
Kraften att finnas
Kraften att leva

Det är dagen hon mötte
Dig
Hennes första riktiga vän
Tack för att du fick mig
Att existera
Att leva

Vår vänskap
För alltid
Existera
Som en gunga
Som aldrig
Någonsin
Står stilla




Fri vers av Sanna Hedlund
Läst 755 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-01-14 00:43



Bookmark and Share


  To
Riktigt underbar text. Fantasifull och kraftfull. Fastnade direkt i läsandet. Bokmärkes och applåd
2008-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Sanna Hedlund
Sanna Hedlund