Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min älskade farmors vänstra stämband är förlamat. Det är ännu oklart vad som kommer att hända med den högra. När hon talar låter det inte som hon, men det är hon, det är farmor.


Tala med mig, farmor, håll min hand och stanna kvar



Jag kanske bara
borde ringa
bara för att få höra
dig
även om det inte är
du
bara för att få smaka
och lukta
på orden
så att jag minns dom
och bara för att få
lyssna på
din stämma
även om den inte är
som den var
även om den
inte är du

för jag vet ju inte
om den kanske försvinner helt
och om den nu gör det
blir det för alltid?
och finns du kvar då
eller förloras du med den?

jag vet bara
att jag vill minnas hur du lät
och hur du låter
så att din röst
finns i mig
för alltid

och, farmor
jag önskar att jag kunde
hjälpa dig
laga
och hela
dig
men det går inte
jag förstår det nu
jag bara önskar att
du
trots att du inte låter som förr
stannar hos mig
hos oss
och inte låter dig gå sönder
i din talande tysthet
i din redan
djupa sorg


vi lyssnar ju på ditt hjärta
istället, farmor
vi lyssnar på ditt hjärta
och hör slagen
och jag lovar dig
att dom bultar
i oss
med

jag lovar




Fri vers av epelkawka
Läst 457 gånger
Publicerad 2007-01-14 19:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

epelkawka
epelkawka