Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skymningsmässa uti urskogens glömda tempel...


Näckrosfylgia


Upp ur tjärnens tysta spegel stiger hon

drypande, ångande står hon där
med dropparna rinnande likt
smekande tunga tårar
längs vita former


Månen sneglar ner från sin avlägsna
plats i det oändliga, lysande sitt
skiraste ljus över dunklet


Hon sjunger vagt en suggestiv hymn

urskogens egen, hypnotiserande
slingor som får de oroligaste
skuggor att svindla i vila






Fri vers av Gawain
Läst 896 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-17 00:35



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Underbart skrivet.
Slut-orden speciellt:
"Hon sjunger vagt en suggestiv hymn

urskogens egen, hypnotiserande
slingor som får de oroligaste
skuggor att svindla i vila"
är makalöst vackra.
2007-01-18

  Söder
Förtrollande vackert... jag vill dit...*ler*
2007-01-17

  nettizen
och hypnotiserade männen till att följa henne ner i djupet igen så hon inte behövde känna sig ensam.....

Vackert, målande, beskrivande.... Ja, vackert!!!!
2007-01-17

    Twobo
Ja Jösses, vad beskrivande, jag kan se henne rakt framför mig. Oh, vad hon är blek.

Känns klassisk och magisk. Riktigt bra.
2007-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain