Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänkt som inledningen till en cykel.


Början

Åskan mullrar bakom åsarna då jag tar årets sista dopp. Näckrosornas svala stjälkar slingrar sig kring benen när jag simmar längst in i viken. Därinne, under asparnas eviga lugn, kan man inte vila från simtagen; det är omöjligt att sätta ner fötterna i den dyiga botten. Sjön är helt lugn, som alltid just inför ett oväder, men inte ens måsarnas skrän vid stengrundet kan fördriva känslan av plötslig höst.
Jag är på den plats jag alltid vill vara.
Eller kanske, snarare, en plats jag aldrig någonsin kan lämna. Solen lyser högt i björkarna och sprider guld bland grenarna och löven. I väntan på det som måste ske radar bilderna upp sig, precis som molnen bakom granskogen där de burrar upp sig, mörka och ödsliga, i höjderna kring sjön.
Det är motsatserna som driver oss.
Vi föds och vi dör.
Skrattar och gråter.
Älskar och hatar.
Men, vad är egentligen motsatsen till att minnas?
Jag ligger på rygg i vattnet, pendlar sakta runt i cirklar med hjälp av händerna, som visaren på en kompass, och mina fötter blir ett sikte mot barndomens varma kulisser.
Motsatsen till att minnas är att inte glömma.
Söderhimlen är ännu klarblå och gnistrar sprödare än någonsin, med en klang av aluminium.
Hörde jag rälsbussens signal från den igenvuxna järnvägen?
Ropade man på mig uppe från huset?
Såg jag männens nakna ryggar i höräfsning uppe på vallen?
Vattnet sluter sig tätare kring mig nu och det känns som om jag flyger. Svävar fritt. Mitt emellan, men ändå mitt i.
Jag sluter ögonen.
Jag börjar minnas.




Övriga genrer av Persson
Läst 259 gånger
Publicerad 2007-01-20 16:13



Bookmark and Share


  AndersN
Nu är du där igen med den vita fläckenpåkartanplatsen dit mången mellansvensk drömmer sig. Liten upprepning här och där, kommatering någonstans borta, men vem bryr sig när frågan är

Men, vad är egentligen motsatsen till att minnas?

och ditt svar är att inte glömma.!!!???
Nu väntar vi på en förklaring :)
Själv vill jag anslå en fysisk förklaring. Minnet är en energi och engergi är oförstörbart ;)
2007-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Persson