Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Älskar vintern - det är bara så...


Vinter



Och så kom vintern
när naturen skrek som mest
av längtan till sömn.

Den la sitt vita duntäcke över marken
och lät ängar, skogar och dalar omfamnas
till de väl förtjänade vila.

Bäckarna frös igen
och alla vattendrag slutade sin evige dans mot havet

Stillhet hade landat
och himlen blev blåare än någonsin.

Träden som är belastade av snö
niger ödmjukt till fröken kyla
som hade satt sin trollstav i fart
och förvandlat den gråa,
trista landskapen
till ett underbart ” kung Bores” rike.




Fri vers av BlåhäXa
Läst 541 gånger
Publicerad 2007-01-23 17:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BlåhäXa
BlåhäXa