Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sval kväll på en vinbar i Neapel

Vesuvius skälver i sitt inre
i feberfrossbrytningar viskar Vesuvius
hon ryker ej längre men skryter tyst om forna bedrifter
på bordet en full flaska vino novello

Neapels periferi stinker av osande sopor
det är Camorrans affärer som sticker i luktsinnet
centrala Neapels hysteri accentueras av vrålande vespor
på bordet en halvtom och en ny butelj vino novello

Pompei är tömt på människor vid denna tid på kvällen
tro det eller ej men endast spöken besöker bordellerna nu
och Piazza Garibaldi är alltjämt dimmigt av latent krutrök
på bordet tvenne tomma buteljer vino novello

i vinbaren sitter tre halvfulla vänner 
förnimmer inte det närliggande vansinnet
munterheten mattar ned Neapels hotfullhet
på bordet en rödvinsfläckig rödvitrutig duk

den italienska gästfriheten studsar runt i stadens gränder
när de osårbara närmar sig den napolitanska natten
ser upp mot fasaden och fönstret till ett upplyst kök
på köksbordet en oöppnad butelj vino novello




Fri vers av Isla Estrecho
Läst 939 gånger
Publicerad 2007-01-24 00:16



Bookmark and Share


  Markattan
Tack för den sköna återblicken
tillbaka denna ljuvligt kaotiska stad
och dess så fullt ut levande människor.
2007-01-26

  mariann
Jag fryser men din text gör mig lite varm.
Jag vill till Italien NU!
2007-01-24

  Axelandra
ÄNTLIGEN

Vet du hur mycket jag har saknat dig!


Fy skäms.. aldrig vara borta så länge igen


Och dettta.. ja vad ska man säga

*fniZzz*

Lika underbart som en sval kväll på en vinbar i Neapel (skulle jag tro)
2007-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Isla Estrecho
Isla Estrecho