Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu när vintern ändå kom hit till Uppsala är det lika bra att skriva sådant här.


Vintervandring

Månen i nedan,
himlen är djupblå
med inslag av lila.

Vinden får kinderna att hetta,
kylan smeker huden ovarsamt.
Snön faller sakta från himlen
som sakta antar mer djuplila nyanser.

Tiden står återigen stilla.
Människor rör sig sakta
längs gatan med väl
avvägda rörelser.

Det finns ingen plats för ängslan här
eller de mörka tankar som hör
ett annat liv till.

Månen i nedan,
himlen är djupblå
med inslag av lila.




Fri vers av Hellberg
Läst 480 gånger
Publicerad 2007-01-24 12:29



Bookmark and Share


  Lillasyster F
Så vintrigt!

\"kylan smeker huden ovarsamt\"

är en bra vers som verkligen fångar hur det käns att gå utanför dörren en dag som den du beskriver. Jag tycker också om hur den första strofen upprepas som sista strof.
2007-02-06

    Regina E
En fin stämningsbild!
2007-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Hellberg